Hovedside » 2019 » November » 10 » RENESSANSE AV TRE PANELER
10:57
RENESSANSE AV TRE PANELER

Tre paneler oppussing fra MALBERG BYGGMESTER


Eksperter fra «MALBERG» oppussing firma mener at tre panel passer like godt i villaer som i fritidshus. Våre håndverker kan montere det liggende eller diagonalt, eller i en kombinasjon av disse, og male, lasere, beise eller lakkere.


Tre paneler oppussing i hus - Bergen 2019


I eldre hus var veggflatene ofte tredelt. Den nedre delen, som vanligvis gikk opp til vinduenes underkant og ble kalt brystning, ble malt mørkere enn veggen over, eller kledd med panel. Panelet, som også kalles brystningspanel, ble noen ganger gjort høyere, kanskje opp til midten av veggen. I forbindelse med framveksten av sagbrukene og snekkergledearkitekturens blomstringstid i den siste halvdelen av 1800- tallet ble det økonomisk mulig å produsere tre paneler i større skala.


Tre i tak - hus design fra MALBERG BYGGMESTER


Innvendig panel er for det meste pløyd, og variasjonsrikdommen blant profilene er stor. Mot gulvet er det en fotlist og i overkanten er dekorativ brystningslist, hvis da ikke hele veggen var kledd med panel. Ved tida omkring år 1900 vår såkalt perlestaffpanel vanlig. Det ble gjerne brukt til kjøkkener, i forstuer og trapperom og ofte også i taket. Senere ble dette og mange speildører skjult bak trefiberplater. Disse kan det passe å fjerne igjen når nå perlestaffpanelet synes å oppleve et slags renessanse.


Ta inspirasjon fra «MALBERG BYGGMESTER» sin interiør galleri og bestill tre paneler montering i tak og vegger.

Kategori: INTERIØR DESIGN | Visninger: 34 | | Tags: oppussing tre | Rangeringen: 0.0/0

   Bestill oppussing nå med 10% rabatt

Jeg vil ha rabatt, kontakt meg!


KJÆRE LESER


Du kan hjelpe andre,
hvis du kommenterer nytten av artikkelen,
still et spørsmål eller fortell om hvordan du gjør det selv.

Totalt antall kommentarer: 0
Navn *:
Epost *:
Koden *: